Πληροφορίες Σχολής

Ακολουθώντας τους συνδέσμους στο διπλανό παράθυρο μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόσωπα, τα κείμενα ή τις σχολές.

 

Η ερευνητική ομάδα του προγράμματος εργάζεται για την καλύτερη ταξινόμηση και το διαρκή εμπλουτισμό των περιεχομένων του ΚΑΤΟΠΤΡΟΥ.

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στην παραπλεύρως σελίδα αποτελούν αντικείμενο διαρκούς επεξεργασίας με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισής τους και την πληρέστερη συσχέτισή τους με τα υπόλοιπα δεδομένα του ΚΑΤΟΠΤΡΟΥ.


Όνομα Σχολή Στενημάχου

Ιδρυτής άγνωστος

Τόπος ίδρυσης Στενήμαχος, άγνωστη

Χρονολογία ίδρυσης άγνωστη

Σχόλια 1. Η σχολή ιδρύθηκε πριν την επανάσταση. 2. 1845, διαμάχη των κατοίκων Στενημάχου και Αμπελίνου, [Τρύφων Ευαγγελίδης "Η παιδεία επί Τουρκοκρατίας (Ελληνικά Σχολεία από της Αλώσεως μέχρι Καποδιστρίου)", Αθήνα, 1936, τόμος Α’, σελ. 75]. 3. Ο Καλαμβοκίδης αποχωρεί το 1835 επειδή δεν έπαιρνε τον μισθό, [Τρύφων Ευαγγελίδης "Η παιδεία επί Τουρκοκρατίας (Ελληνικά Σχολεία από της Αλώσεως μέχρι Καποδιστρίου)", Αθήνα, 1936, τόμος Α’, σελ. 75].

Ελεύθερο πεδίο

Σχέσεις με λόγιους
  1. (άγνωστη - άγνωστη):  Φούντας Ιωάννης (διδάσκαλος)
  2. - πριν την επανάσταση, κοινός διδάσκαλος.
  3. (1833 - 1835):  Καλαμβοκίδης Δημήτριος (διδάσκαλος)
  4. (1833 - 1835):  Δαλίδης Ιωάννης (διδάσκαλος)
  5. - βοηθός Καλαμβοκίδη
  6. (1835 - άγνωστη):  Δαλίδης Ιωάννης (διδάσκαλος)

Περίοδοι λειτουργίας
  1. άγνωστη - άγνωστη :  Στενήμαχος, άγνωστη
    Αριθμός μαθητών: 
    Κτήρια:  Ο Ιωάννης Φούντας δίδασκε σε ιδιωτικό οίκημα, [Τρύφων Ευαγγελίδης "Η παιδεία επί Τουρκοκρατίας (Ελληνικά Σχολεία από της Αλώσεως μέχρι Καποδιστρίου)", Αθήνα, 1936, τόμος Α’, σελ. 75]. Ο Δημήτριος Καλαμβοκίδης δίδασκε σε οίκημα δίπλα στον Άγιο Νικόλαο, [Τρύφων Ευαγγελίδης "Η παιδεία επί Τουρκοκρατίας (Ελληνικά Σχολεία από της Αλώσεως μέχρι Καποδιστρίου)", Αθήνα, 1936, τόμος Α’, σελ. 75]. 1841, κατασκευή σχολικού κτιρίου στην δεξιά όχθη χειμάρρου που χώριζε την Στενήμαχο από την Αμπέλινο, [Τρύφων Ευαγγελίδης "Η παιδεία επί Τουρκοκρατίας (Ελληνικά Σχολεία από της Αλώσεως μέχρι Καποδιστρίου)", Αθήνα, 1936, τόμος Α’, σελ. 75].
    Οικονομικά:  Ο μισθός Δημητρίου Καλαμβοκίδη πληρωνόταν από τους κατοίκους Στενημάχου και Αμπελίνου, [Τρύφων Ευαγγελίδης "Η παιδεία επί Τουρκοκρατίας (Ελληνικά Σχολεία από της Αλώσεως μέχρι Καποδιστρίου)", Αθήνα, 1936, τόμος Α’, σελ. 75].
    Πρόγραμμα σπουδών: 
    Σχόλια:  Κατά την επανάσταση δεν αναφέρεται πουθενά η σχολή.