ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/06/2021

Κατηγορίες Βιβλιοθήκη της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

Από την Τετάρτη 16/06/2021 η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για το κοινό με ωράριο 8.30-16.30.
Σε αυτή τη  φάση λειτουργίας:
Εκτός από τις υπηρεσίες δανεισμού και διαδανεισμού βιβλίων με ραντεβού θα είναι ανοιχτό και το αναγνωστήριο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ: η χρήση του αναγνωστηρίου γίνεται με τη μέθοδο των προγραμματισμένων ραντεβού.
Ο χρόνος παραμονής σε αυτό είναι περιορισμένος σύμφωνα με τα μέτρα για ασφαλή χρήση λόγω COVID-19. Λόγω των ειδικών συνθηκών, προηγούνται στην εξυπηρέτηση τα μέλη του ΕΚΠΑ.
Τα ραντεβού θα είναι 9.00-11.00, 11.30-13.30, 14.00-16.00 Κλείστε το ραντεβού σας εδώ: Αίτηση ραντεβού (Τμήματα ΠΕΔΔ, ΕΜΜΕ, ΤΣΣΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ) και Αίτηση ραντεβού (Τμήματα ΤΟΕ-ΔΕΟ)

Οι χρήστες που είναι υπόχρεοι σε Covid self test θα πρέπει να επιδεικνύουν το έγγραφο σε περίπτωση που τους ζητηθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση των αναγνωστηρίων εντός των βιβλιοθηκών είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους και η τήρηση απόστασης ενάμισι μέτρου μεταξύ των χρηστών. 

Το υλικό που θα μπορείτε να μελετήσετε εντός του χώρου θα είναι τα δικά σας βιβλία και περιορισμένο υλικό της βιβλιοθήκης, έως 5  τεκμήρια. Κατά την αποχώρηση σας, τα βιβλία θα επιστρέφονται στον πάγκο δανεισμού για να χαρακτηρίζονται και να τοποθετούνται σε 3ήμερη υποχρεωτική καραντίνα. Η αναζήτηση του υλικού στα βιβλιοστάσια θα γίνεται μόνο από το προσωπικό. Απαγορεύεται κάθε επαφή με τα βιβλιοστάσια

ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΕ-ΔΟΕ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ( (+30) 210 368 8023-25, (+30) 210 368 8086) Ή ΜΕΣΩ E-MAIL (oikonepist@lib.uoa.gr) ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΔΔ-ΕΜΜΕ-ΤΣΣΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ:

  • ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: Ο δανεισμός επεκτείνεται και στους προπτυχιακούς φοιτητές. Είναι απαραίτητη η ακαδημαϊκή ταυτότητα. Αν δεν έχει εκδοθεί ακόμη προσκομίζεται βεβαίωση φοίτησης από τη Γραμματεία του Τμήματος.
  • ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για το δανεισμό  είναι η  εγγραφή μέλους. Την αίτηση θα τη βρείτε στην ενότητα ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης http://econpol.lib.uoa.gr/. Τη συμπληρώνετε και τη στέλνετε σε ένα από τα παρακάτω mail: Για τα τμήματα ΠΕΔΔ, ΕΜΜΕ, ΤΣΣΑΣ, Κοινωνιολογίας pepistdimd@lib.uoa.gr, epikmme@lib.uoa.gr, tourkiko@lib.uoa.gr και για τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Δίοικησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών oikonepist@lib.uoa.gr  
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΤΩΝ (ν+2): Οι παλαιοί φοιτητές (ν+2) για να κάνουν εγγραφή μέλους θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση φοίτησης από τη Γραμματεία του Τμήματός τους.
  • ΑΙΤΗΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Όποιος επιθυμεί να δανειστεί βιβλία αναζητά τους τίτλους στον κατάλογο της βιβλιοθήκης OPAC. Υποβάλλει το αίτημά του (τίτλους βιβλίων και ταξιθετικούς αριθμούς)  στη φόρμα δανεισμού.  Για την παραλαβή των βιβλίων ειδοποιείται από τη βιβλιοθήκη με email ότι το αίτημά του διεκπεραιώθηκε.
  • ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: Είναι δανεισμός με επιστροφή των βιβλίων αυθημερόν για τους εξωτερικούς χρήστες που δεν έχουν δικαίωμα δανεισμού. Υποβάλλετε φόρμα ημερήσιου δανεισμού.
  • ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΔΑΝΕΙΣΜΟΥ: Δανεισμός βιβλίων, που δεν υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας, από βιβλιοθήκες άλλων Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο διαδανεισμό. Υποβάλλετε φόρμα διαδανεισμού.